Før

Dag Erik Hagesæter er navnet mitt - og det har jeg alltid hatt. Noen kjenner meg kanskje også under navnet JINX - også kalt (selverklært) diktator og livstidsdespot. (Leser noen av oss Tomy og Tigeren??) Vel til noen flere kalde fakta: Født 29. august i det herrens år 1972 (EF avstemmningens år). Begynte med data alleredet på barneskolen, men jeg enda gikk i 5. klase. Min far lånte av og til en ABC80 fra jobben - mitt første spill OTHELLO. Siden lånte vi en C64 (fra en onkel) med kasettspiller og (det eneste) spillet: The Atack of The Mutans Camels. Dette spiller var/er mega kult. (PC versjonen stinker). Etter en del kortslutninger i hodet kjøpe vi en VIC20 med 16 Kb ekstra RAM, kasettspiller og diskettstasjon samt en drøss med spill. Denne maskinene var ikke noe tess. Så det varte ikke lenge før jeg (min pappa som egentlig eide den) solgte den (og tapte ikke mer en rimelig). Dette skjedde mens jeg gikk i 7vende kalsse (tror jeg). Vi lånte så en C64 hver helg fra arbeidet til min pappa (Lærer). I denne tiden ble det svært mye spilling - faktis hele den tiden jeg ikke brukte på å spise, sove eller den tiden jeg var på skolen brukte jeg på å SPILLE! - men på skolen snakket vi (motsly Jarl og meg) selfølgelig om DATA! Men så kom det store øyeblikket i min Data-karriere - selv om jeg på den tiden ikke visste det. Min pappa kjøpe PC. Han sa at dette ville utvikle meg (og han).

Jeg gikk nå i 8. klasse. Spesifikasjoner: Vest PC 1600: 8088, 4.77Mhz, 640KB RAM (640K RAM!!! - det var mer en C64'en hadde), 2x360Kb diskettstasjoner monocrome skjerm og en Star matrise skriver. Denne maskinene var det MYE! probler med. Først klarte jeg å ødelegge DOS disketten da jeg startet et spill som het KILL.COM - det jeg ikke viste da at spillet ikke var et spill men en kommando for å bulk erase disketter. Etter ca. 2 mnd fikk vi etter mange telefoner en ny DOS diskette (ver 2.11). Etter en stund fant vi ut at prosessoren ikke var en 8088 som vi trodde men en Z80 - ikke rart at så få programmer fungerte. Etter trussler om skriverier i databladet og etter at posten hadde klart å kjøre en gaffeltrøkk gjennom maskinen, fikk vi tilbake en ny maskin fra West PC. Og som en kompensasjon fikk vi en 80286 kort i maskinen.

Vel i årene som fulgte skiftet vi ut maskinen med ca. ett halvt til ett års mellomrom. (Jeg vil ikke tenke på hva dette har kostet.) Jeg har tatt vare på samtlige kviteringer siden kjøpet av Vest PC 1600'en. Som en kuriositet kan jeg også nevne at jeg har hatt en Vest på 800 den eneste maskinene som noen gang en produsert i NORGE. Denne maskinen var APPEL kompatibel - en Z80 og en 6502 (? samme som i C64) prosesssor. Dette var en svært bra maskin. Jeg gidder ikke å skrive hvilket utstyr jeg har i dag - for jeg skifter ofte maskiner. Ellers vil jeg til slutt understreke at jeg er medlem av den prominente gruppen The Errors.